Bolo de Azeite : Olijfolie-/citruscake
Dit is een heel bijzonder recept. In Nederlandse 'zoete' gerechten zul je niet zo snel olijfolie toevoegen omdat dat een 'penetrante', hartige smaak kan meegeven aan een gerecht. (geen pannekoeken bakken met supermarkt olijfolie! Dat kan iets heel akeligs opleveren) Daarom gebruiken Casa Anadia Junior in deze cake. Die heeft een milde, enigszins zoete smaak, en is daardoor ook voor kinderen een goede olie om ze met gezonde vetten in de keuken kennis te laten maken.
Eerst een overzicht van de ingrediënten :
Ingrediënten:
- 2 eieren
- 125 g suiker
- 175 ml olijfolie, niet een bittere!, bijvoorbeeld Casa Anadia Junior nutriventures
- Citroenrasp
- 6 eetlepels Madeira-wijn
- 6 eetlepels melk
- 170 g bloem
- 1 eetlepel bakpoeder
- Zout naar smaak (onze smaak zit in het groene schaaltje ;-)
Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 200°C. (ongeveer 20 graden lager bij een heteluchtoven.
Klop de eieren met de suiker tot een bleek, sponzig mengsel. Voeg de melk, het zout, de citroenschil, de Madeira-wijn en de olijfolie Casa Anadia Junior Nutriventures toe.
Meng de gist met de bloem, voeg toe aan het vorige mengsel en meng goed.
Vet een bakvorm in met olijfolie, stort het deeg erin en bak het ongeveer 40 minuten in de oven.
Haal het uit de oven, laat het ongeveer 10 minuten afkoelen, vorm het uit en laat het volledig afkoelen alvorens op te dienen.
Tast toe! Niemand zal geloven dat deze superluchtige cake zonder boter of margarine hebt gebakken.
Reactie plaatsen
Reacties